Ягоди глоду мають приємний солодкий смак з легкою кислинкою. Вони смачні як в свіжому стані, так і у вигляді заготовок. Пропонуємо зварити з цих плодів варення разом з лимоном, щоб підсилити природний смак глоду. Таке варення буде корисно восени і взимку в період простудних захворювань, оскільки глід містить велику кількість вітаміну С.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Глід – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення з глоду з лимоном? Ягоди ретельно промиваємо, дефектні примірники викидаємо. Випадкові домішки витягуємо. Даємо ягодам обсохнути.

У каструлю наливаємо вказану кількість води і висипаємо цукор.

Лимон промиваємо, обсушуємо і зрізаємо шкірку ножем. М’якоть нарізаємо тонкими кружечками. Кісточки викидаємо.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо на середньо-високій температурі п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу висипаємо в киплячий сироп підготовлений глід, лимонні шматочки не виймаємо і продовжуємо варити все разом.

При кипінні слабкої інтенсивності варимо варення протягом сорока хвилин.

Готове варення розливаємо в сухі простерилізовані банки і закатуємо сухими стерильними кришками.

Банки перевертаємо догори дном і даємо в такому положенні повністю охолонути.

Охолоджені банки ставимо в темне і прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з боярышника Варенье