Варення з аґрусу без кісточок має дуже ніжну однорідну консистенцію, воно обов’язково сподобається вам і вашим близьким. Таке варення можна додавати в каші, таке блюдо для сніданку сподобається дітям.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1.25 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з аґрусу без кісточок. Ягоди агрусу переберіть від сміття і поганих ягід, промийте кілька разів під холодною водою.

Кожну ягоду розріжте навпіл і перекладіть в каструлю, туди ж видавіть сік одного лимона і налийте воду. Варіть ягоди на повільному вогні 20 хвилин після закипання.

Остуженную ягідну масу протріть через сито або відіжміть через складену вдвічі марлю.

Отриманий сік змішайте з цукром, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин на сильному вогні після закипання.

Гаряче варення розлийте по сухим стерилізованим банкам, загорніть, укутайте їх в ковдру і залиште остигати.

Приємного апетиту!

Агрус з лимоном на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з зеленого крыжовника Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу