Ірга – смачна ягода, багата корисними вітамінами. Ягоди ірги вживають як в сирому, так і в приготовленому вигляді. З неї готують варення і джеми, відвари і настої, компоти і морси. Хочу политися чудовим рецептом варення з ірги без цукру.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Ірга – 1 кг
- Лимонна кислота – 2 гр.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Готувати варення з ірги без цукру просто! Зберіть з куща ягоди ірги. Варення з ірги будемо готувати без цукру, так як самі плоди дуже солодкі. Готове варення зберігатися при кімнатній температурі до півроку. Але я бережу його, як і всі інші закачування, в темному прохолодному місці.
Ягоди ірги ретельно переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
В глибоку ємність з товстим дном перекладіть чисті ягоди ірги, додайте питну воду. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Кип’ятіть 2-3 хвилини. Потім вимкніть і повністю остудіть протягом 8 годин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
Додайте варення лимонну кислоту, перемішайте і поставте на тихий вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з ірги добре закрутіть кришками і переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з ірги Варенье