Варення з ірги – абсолютно особливе ласощі. Хоча ця ягода не дуже популярна у наших краях, смак у неї просто дивовижний. Відкривши баночку такого варення, гості відразу починають гадати з чого воно зроблено! А ще цей апетитний десерт дуже простий у приготуванні!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ірга – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 0.5 мультистаканов
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ірги в мультиварці. Ягоди перебираємо і промиваємо водою.
Потім подрібнюємо іргу в м’ясорубці.
Відправляємо масу в чашу мультиварки, додаємо цукровий пісок. Заливаємо в чашу воду і перемішуємо.
Закриваємо кришку, вибираємо на мультиварці режим «Каша» і варимо 1 годину, не забуваючи періодично помішувати.
Розкладаємо в банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення з ірги Варенье