Варення з ірги – абсолютно особливе ласощі. Хоча ця ягода не дуже популярна у наших краях, смак у неї просто дивовижний. Відкривши баночку такого варення, гості відразу починають гадати з чого воно зроблено! А ще цей апетитний десерт дуже простий у приготуванні!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ірга – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0.5 мультистаканов

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з ірги в мультиварці. Ягоди перебираємо і промиваємо водою.

Потім подрібнюємо іргу в м’ясорубці.

Відправляємо масу в чашу мультиварки, додаємо цукровий пісок. Заливаємо в чашу воду і перемішуємо.

Закриваємо кришку, вибираємо на мультиварці режим «Каша» і варимо 1 годину, не забуваючи періодично помішувати.

Розкладаємо в банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення з ірги Варенье