Чорничне варення з цитрусовими нотками приголомшливо смачне і корисне. Взимку таке ласощі підвищить імунітет і поповнить організм такими важливими вітамінами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорниці з апельсином. Чорницю вимийте і обсушіть на паперовому рушнику. Лимон вимийте і розріжте навпіл. З однієї частини видавіть сік. Апельсин обдайте окропом, витріть і обріжте шкірку. Наріжте його м’якоть маленькими шматочками.

Ягоди складіть в миску, додайте шматки апельсина і лимонний сік. Засипте цукор, добре перемішайте і з допомогою толкачика для картоплі розімніть ягоди, залишаючи частково їх цілими. Залиште масу на ніч, накривши рушником.

Вранці поставте варення на плиту і поваріть 5 хвилин після закипання.

варення Розкладіть по висушеним стерильним банкам і закрийте щільно прокип’яченими раніше кришками.

Приємного апетиту!

Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму