У нашій родині дуже люблять вишневе варення. Я готую його кожен рік за різними рецептами. Ми любимо вишневе варення як з кісточками, так і без кісточок. За рецептом, який я вам пропоную, я готую щорічно, і можна сказати, що це самий улюблений рецепт, хоча процес зовсім нешвидкий.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з кислої вишні, вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Чисті ягоди викладіть в каструлю, в якій будете варити варення. Бажано брати каструлю з товстим дном.
Зверху присипте частиною цукрового піску.
Залиште вишню, прикривши кришкою на кілька годин, а краще на ніч. За цей час вона добре пустить сік. При необхідності долийте питну воду. Ретельно перемішайте вміст каструлі. Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин.
Зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім знову поставте на середній вогонь, додайте залишився цукровий пісок, перемішайте і доведіть до кипіння.
Періодично знімайте утворилася пінку. Проваріть 5 хвилин, відразу зніміть з вогню і знову залиште повністю охолонути.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Знову поставте варення на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть 5 хвилин.
З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.
Банки з варенням з кислої вишні добре закрутіть стерильними кришками або загорніть закаточной машинкою, і переверніть догори дном.
Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і перемістіть в темне місце на довгострокове зберігання. На наступний день можна зняти пробу.
Приємного насолоди!
Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму Вишня у власному соку на зиму