Приємно урізноманітнити чаювання дозволить ароматне варення з вишні. Приготування цього варення не доставить особливих турбот, так як не потрібно видаляти кісточки з ягід. Таке варення вийде більш ароматним, але менш зручним для випічки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з вишні з кісточками густе, ягоди вишні переберіть від листочків, гілочок і поганих ягід, промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Перекладіть вишню в каструлю, засипте цукром, перемішайте, залиште на 6-8 годин, щоб ягоди пустили сік.

Через покладений час перемішайте ягоди і поставте каструлю на вогонь.

Доведіть варення до кипіння, постійно помішуйте, варіть 3-4 хвилини і вимикайте плиту. Залиште вишневе варення на 6 годин.

Через 6 годин знову поставте каструлю з варенням на вогонь, постійно помішуючи, доведіть його до кипіння, варіть 5 хвилин. Після цього, залиште варення на 6 годин.


Поставте варення на вогонь в третій раз, варити після кипіння 5 хвилин, знімайте пінку і постійно перемішуйте. Гаряче варення розлийте по сухим стерилізованим банкам, загорніть, банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з вишні з кісточками Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня з цукром на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму