Хочу поділитися рецептом варення з кизилу, приготованого в мультиварці. Процес приготування простий. Рекомендую використовувати стиглі ягоди кизилу. М’якоть стиглих ягід добре відділяється від кісточок. Остиглий джем має неймовірний смак і аромат, а також густу текстуру.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кизил – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з кизилу в мультиварці. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з кизилу в мультиварці. Кизил переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. З ягід кизилу вийміть кісточки. Зручно це робити дном склянки, надавав їм на ягоду.
Очищені ягоди викладіть в чашу мультиварки. Засипте необхідною кількістю цукрового піску і залиште на ніч. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку і просочаться сиропом.
Встановіть чашу мультиварки в прилад. Закрийте кришку приладу. На панелі встановіть режим «Мультиповар», температура – 120 градусів, час – 1 година 30 хвилин. Через півгодини відкрийте кришку.
Зніміть піну, потім закрийте кришку і готуйте до закінчення програми.
Після звукового сигналу, відкрийте кришку і залиште на 3-5 хвилин.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. З допомогою пластмасового ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.
Таким чином заповніть всі банки.
Накрийте банки з джемом з кизилу стерильними кришками.
Закатайте з допомогою закаточной машинки.
банки Переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою.
Залиште варення з кизилу до повного остигання, а потім перемістіть банки з ласощами в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки Джеми Кизил на зиму