Кизилове варення має неповторний смак і аромат. Приготувати таке варення в домашніх умовах нескладно. Варення з кизилу – це не тільки смачне і незвичайне ласощі, але і корисне, так як ягоди кизилу містять в собі багато необхідних для організму корисних речовин.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення з кизилу азербайджанською? Кизил ретельно промийте.

Цукровий пісок змішайте з водою в ємності для варіння і поставте на вогонь. Необхідно, щоб цукровий пісок розчинився. Вимикаємо газ і остуджуємо сироп до теплого стану.

Далі в теплий сироп всипаємо кизил, перемішуємо і залишаємо на 4 години. За цей час ягоди пустять власний сік.

Через деякий час ставимо ємність з ягідної масою на мінімальний вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо варення до готовності (приблизно 40 хвилин). Знімаємо в процесі варіння образовывающуюся пінку.

Готове варення в гарячому вигляді розлийте по стерилізованим ємкостей і остудіть при кімнатній температурі.

Незвичайне і дуже смачне варення з кизилу готово! Пригощайтеся! Насолоджуйтесь його смаком і ароматом!

Приємного вам чаювання!

Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою Варенье Кизил на зиму