Солодкі яблука і кислий кизил дуже гармонійно поєднуються в варення. Таке домашнє ласощі стане ідеальним доповненням до млинців і оладушкам, пиріжків і тортів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кизил – 500 гр.
  • Яблука – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з кизилу з яблуками? Яблука помийте, очистіть від шкірки, виріжте серцевину з кісточками і наріжте на великі шматочки. Яблука викладіть в каструлю, додайте 50 мілілітрів води і варіть на повільному вогні під кришкою півгодини.

Проварені яблука подрібніть блендером в пюре.

Кизил помийте, перекладіть в каструлю, залийте залишилася водою і варіть під кришкою 10 хвилин. Потім протріть кизил через сито.

З’єднайте кизил і яблука, перемішайте, додайте цукор. Поставте каструлю з фруктово-ягідної сумішшю на вогонь, доведіть її до кипіння, періодично перемішуйте і знімайте з поверхні піну. Варіть 10 хвилин.

Розкладіть варення з яблук та кизилу по стерилізованим банкам, загорніть металевими кришками, дайте їм охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою Кизил на зиму