Додавши в грушеве варення апельсин, ви приготуєте неймовірно смачний десерт для зимового столу, адже апельсин добре поєднується з багатьма сортами груш. При правильному приготуванні скибочки груші повинні залишитися цілими і прозорими. Цедру у апельсина не видаляємо, що додасть варенню легку пікантну гірчинку. Готуємо таке варення методом 2-кратної варіння.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати грушеве варення з апельсином на зиму легко! Підготуйте всі потрібні інгредієнти для варіння варення.

Апельсин обшпарте окропом і добре вимити зі щіточкою, щоб видалити з його поверхні восковий наліт. Помийте груші і видаліть у них коробочки з насінням. Апельсин і груші наріжте невеликими акуратними шматочками.

Потім нарізані фрукти перекладіть в спеціальний посуд для варіння варення.

Насипте до фруктів розраховане кількість цукру і залиште їх на 30 хвилин, щоб дали сік.

Потім помістіть посуд на середній вогонь і поваріть протягом 10 хвилин від початку кипіння. Зніміть пінку з поверхні. Потім вимкніть вогонь і переставте варення на 12 годин в будь прохолодне місце. Після закінчення цього часу повторно поваріть варення ще 10 хвилин. У процесі варіння варення перемішуйте акуратно, щоб не пошкодити цілісність фруктових шматочків.

Приготоване грушево-апельсинове варення розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки, герметично закупорьте і остудіть під махровим рушником.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з апельсинами Королівське варення з абрикосів