малинове варення часто додають воду, щоб воно не пригоріло, однак це сильно розріджує кінцевий продукт і подовжує час готування.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати варення з малини без води легко! Ягоди малини перебрати, видалити листочки з плодоніжками і решті садовий сміття. Висипати малину в миску з водою з невеликим додаванням солі, залишити на пару хвилин. За цей час жучки повинні залишити всі ягоди.

Відкинути малину після миття на сито, висипати в каструлю і поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і кип’ятити 5 хв

Всипати цукор, перемішати, повернути каструлю на вогонь.

Довести суміш до кипіння, варити 5 хв. Пінку, яка з’являється на варення, потрібно видаляти.

Банки заздалегідь помити разом з кришками содою, прополоскати. Банки простерилізувати, кришки прокип’ятити. Розлити готове малинове варення по банках, наповнити доверху.

Банки з заготовками накрити чистою тканиною, залишити остигати при кімнатній температурі.

Скласти в декілька шарів харчової пергамент, накрити банки з десертом і щільно перев’язати щільною мотузкою. Прибрати заготовку в підвал.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Малина на зиму Малина у власному соку на зиму