Лісова малина – ягода ніжна і швидко пускає сік і так втрачає свої корисні властивості. Тому ягоди необхідно пустити в заготовку відразу, як вона потрапить з лісу в будинок, не затягуючи. Також важливо дотримуватися процес варіння, щоб ягода не розварилася і не перетворилася на кашу. Дотримуйтесь рецептом і все вийде!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Малина лісова – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з лісової малини. Малину переберіть від сміття, листя та гілок. Якщо ягода чиста – можна після лісу її не мити.

Перекладіть малину в таз і насипте цукор на всю ягоду.

Прикрийте тару кришкою і залиште на 4 години в кімнаті, щоб вона пустила сік. Поставте таз на слабкий вогонь і акуратно перемішайте ягоди.

Після закипання варіть вариво 5 хвилин, знімаючи піну.

Розкладіть корисне ласощі в раніше підготовлені стерильні банки, закрутіть і залиште охолонути в кімнаті, а потім перемістіть в холод.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина у власному соку на зиму