Для варення краще вибирати і соковиту стиглу ожину. Ідеальним варіантом є ожина лісова. У неї просто казковий аромат! Ожина лісова подбає про вашому організмі – наситить його вітамінами і корисними речовинами. А також варення з ожини буде нагадувати про літніх теплих днях!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ожина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати варення з лісової ожини легко! Ожину необхідно промити – акуратно порціями і покладіть ягоди в воду, після цього відкидайте на друшляк, щоб пішла вся рідина. Такий спосіб промивання ягід дозволить зберегти їх цілісність, не пом’яти їх в процесі.
Промиту лісову ожину пересипте в глибоку ємність, засипте необхідним за рецептом кількістю цукрового піску, накрийте рушником і залиште в такому вигляді приблизно на 5 годин. За цей час ожина пустить сік.
Сік, який виділяється в процесі настоювання ожини з цукром, зцідіть в окремий посуд і поставте на помірний вогонь. Сік повинен закипіти.
Після закипання зменшіть вогонь до мінімального. Через 5 хвилин акуратно почніть перекладати ожину в ємність з киплячим соком. Перемішуйте таким чином, щоб не придавлювати ягоди. Коли ягідна маса закипить, почекайте 5 хвилин, вимкніть газ і влийте в варення лимонний сік. Акуратно перемішайте.
В стерилізовані банки розкладаємо готове варення з лісової ожини, герметично закорковуємо кришками. Далі перевертаємо банки денцем вгору, закутуємо їх ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Приємного вам чаювання!
Варення Варення з ожини Ожина на зиму