Корисне варення з глоду не складно приготувати вдома. Ласощі вийде ще більш ароматним і соковитим, якщо не діставати з плодів кісточки. Крім того, такий рецепт приготування заощадить ваш час.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Глід – 1 кг
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати варення з глоду з кісточками? Вибираємо для варення яскраві тверді ягоди, відокремлюємо їх від гілочок.

Ретельно перебираємо глід. Всі плоди, на яких є якісь пошкодження, ми викидаємо.

Відсортовані ягоди ретельно і довго промиваємо під струменем води.

Далі глід викладаємо на рушник і даємо йому просохнути. Можна накрити паперовими серветками, щоб волога вбралася швидше.

Залишимо ягоди і приступимо до приготування сиропу. Цукор в каструлі заливаємо водою. Ставимо на помірний вогонь.

Помішуємо сироп, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Тепер всипаємо просушені ягоди в сироп.

Акуратно перемішуємо інгредієнти лопаткою. Залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на 10 годин.

Через деякий час ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. Не забуваємо знімати пінку.

Накриваємо каструлю рушником, а потім кришкою. Це необхідно, щоб варення трохи настоялося, але при цьому в нього не потрапило зайвої рідини.

В цей час підготуємо стерилізовані банки, які переливаємо готове варення. Ласощі з глоду готово!

Варення Варення з глоду