Полуничне варення для багатьох є фаворитом. У кожної господині є свій улюблений рецепт полуничного варення. Я хочу поділитися своїм одним з улюблених рецептів. Полуничне варення виходить як мармелад з густою консистенцією і приємною текстурою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Полуниця – 4 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці як мармелад легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного варення.

Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлені ягоди викладіть в металевий посуд з товстим дном.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте.

Потім поставте ємність з полуницею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин.

Після чого зніміть з вогню і повністю остудіть.

Заглибним блендером подрібнити ягоди практично до однорідної консистенції. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом.

Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Великою ложкою акуратно розкладіть гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Залишки ароматного варення подавайте на стіл до чаю.

Приємного насолоди!

Варення Варення з перетертої полуниці Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму