Малина і полуниця – не зовсім звичне поєднання для варення. Проте на смак воно виходить просто чудовим! Обидві солодкі і ароматні ягоди відмінно доповнюють один одного і складають дивно смачний дует!
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 1 кг
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Готувати варення з малини і полуниці просто! Малину викладаємо в друшляк і добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Потім залишаємо в друшляку ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Викладаємо ягоди в каструлю.
Полуницю викладаємо в друшляк, промиваємо під струменем прохолодної водою і залишаємо ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Після чого у полуниці видаляємо плодоніжки.
Полуницю викладаємо в блендер, додаємо кілограм цукру і подрібнюємо полуницю в пюре.
В каструлю з малиною додаємо 500 гр. цукру і трохи її потолчем. Потім в малинове пюре додаємо полуничне, добре перемішуємо. Каструлю ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо варення 35-40 хвилин, не забуваючи постійно помішувати, щоб варення не пригорає до дна каструлі.
Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Залишаємо трохи малиново-суничного варення для дегустації. Варення вийшло густим, однорідним і дуже ароматним. Приємного апетиту!
Варення Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Малина на зиму Полуниця на зиму