Таке варення не схоже на звичне варення з ягід, в першу чергу з-за смаку, який виходить дуже насиченим, але при цьому не нудотним.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • М’якоть кавуна – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати варення з м’якоті кавуна? Наріжте кавун товстими скибочками, потім зріжте кірки, поділіть на кубики і видаліть кісточки.

Перекладіть м’якоть в глибоку миску і посипте половиною цукру. Парою рухів перемішайте вміст тари, щоб цукор потрапив на більшу кількість шматочків. Залиште суміш настоюватися мінімум на 3 години, щоб ягоди пустили сік.

Після закінчення зазначеного часу, кавуновий сік злийте в сотейник і додати до нього решту цукру.

Поставте сотейник на середній вогонь і доведіть рідину до кипіння. Після цього трохи зменшіть нагрів і варіть до загустіння, постійно помішуючи. У процесі варіння додайте до сиропу сік чверті лимона і добре перемішайте.

Перекладіть в сотейник м’якоть кавуна, знову доведіть вміст до кипіння. Варіть кавун, періодично помішуючи, протягом 25-30 хвилин, знімаючи з поверхні утворюється пінку. Отримане варення зніміть з вогню і залиште на кілька годин, щоб він настоявся. Потім поверніть на плиту і доведіть на повільному вогні до готовності, на це піде близько 30 хвилин.

Готове варення розлийте по банках. Якщо не збираєтеся зберігати його тривалий час, то стерилізувати посуд не обов’язково.

Приємного апетиту!

Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках