Компот з кірок кавуна виходить, звичайно, не таким насиченим, як з м’якуша. З іншого боку, м’якоть на ура з’їдається і в свіжому вигляді, а решті кіркам можна дати другий шанс. Щоб додати кислинку напою, використовуємо лимон, а кількість цукру регулюйте за власним смаком. Наводимо базові пропорції.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кірки кавуна – 350 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 23 ст.
  • Вода – 2 л
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з кавунових кірок на 3 літрову банку на зиму. Кавунові кірки беремо з невеликим залишком м’якоті, щоб компот вийшов смачніше. Обов’язково зрізаємо грубу зелену шкірку, після чого нарізаємо кірки невеликими шматками.

Лимон ретельно миємо й ріжемо на кружечки, паралельно отримуючи кісточки.

В каструлю вливаємо вказану кількість води, додаємо цукровий пісок. Ставимо на плиту і доводимо сироп до кипіння. У киплячий сироп опускають кавунові кірки і нарізаний лимон, перемішуємо, знову доводимо до кипіння і варимо п’ять-шість хвилин. Кірки повинні стати м’якше і придбати прозорість.

Банку і кришку моєму і стерилізуємо будь-яким звичним способом. В чисту банку спочатку викладаємо шматочки кірок кавуна і лимон. Потім заливаємо в банку і сам компот.

Закатуємо кришкою за допомогою спеціального ключа, перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кавун на зиму в банках Компот з кавуна Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку