Якщо ви любите заготовляти ягоди у вигляді варення, скористайтеся цим рецептом. Ожина дуже ароматна ягода і варення з неї вийде запашним, якщо використовувати стиглі соковиті ягоди. Спосіб варіння передбачає збереження корисних вітамінів в ніжному ласощі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Ожина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з ожини П’ятихвилинка на зиму. В металевий посуд насипте необхідну кількість цукрового піску і залийте питною водою, поставте на повільний вогонь і варіть до закипання. Тим часом відміряйте необхідну кількість ягід ожини. При наявності скористайтесь електронними кухонними вагами.

Ожину ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Викладіть підготовлені ягоди в киплячий сироп з цукру і води, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, і відразу зніміть з вогню. Повністю остудіть, залишивши ароматне варення на 8-12 годин, прикривши чистим кухонним рушником.

знову Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і відразу зніміть з вогню, повністю остудіть приблизно 6-8 годин. Знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин, зніміть з вогню і повністю остудіть приблизно 6-8 годин. Поставте знову на повільний вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і відразу зніміть з вогню.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.

Банки з варенням з ожини закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Остигле варення загусне і буде готовий до використання.

Залишки ожинового варення обов’язково спробуйте з гарячим чаєм.

Приємного насолоди!

Варення Варення з ожини Ожина на зиму