Пропоную приготувати смачний і густий джем з ожини. Для приготування я використовую помічницю – мультиварку. Джем виходить дуже ароматним і його хочеться з’їсти ще гарячим, дочекатися повного охолодження просто неможливо. Запах ожини так і манить!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ожина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ожини в мультиварці? Ожину ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Викладіть підготовлену ожину в чашу мультиварки. На панелі встановіть режим «Гасіння», час приготування – 10 хвилин. Кришку мультиварки закривати не потрібно.

Після звукового сигналу додайте необхідну кількість цукрового піску, акуратно перемішайте силіконової лопаткою, щоб не пошкодити цілісність ягід. На панелі знову встановіть режим «Гасіння», час приготування – 30 хвилин. Банки добре вимийте і стерилізуйте їх у мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими.

Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште джем настоятися приблизно на 4-5 годин. З допомогою пластмасового ополоника розлийте остиглий джем по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Перемістіть банки з ожиновим джемом в прохолодне темне місце на зберігання. Обов’язково залиште собі джем на пробу.

Приємного насолоди!

Варення Варення з ожини Ожина на зиму