Ожина засипається в трилітрову банку, до неї відправляє лимон, цукор і все заливається окропом. Компот закочується кришкою, перевертається вверх дном і залишають до повного остигання. Виходить смачний напій з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ожина – 500 гр.
  • Лимон – 0.33 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ожини і лимона на зиму. Для початку перебираємо ожину, відриваємо плодоніжки і викидаємо зіпсовані ягоди. Далі ретельно промиваємо її під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк. Даємо так постояти, поки не стече вся рідина.

Лимон також миємо й нарізаємо його кружечками.

Банку для компоту добре миємо з содою і засипаємо туди ягоди ожини. Зверху викладаємо нарізаний лимон.

Далі засипаємо цукровий пісок.

В глибокій ємності кип’ятимо питну воду і поступово, тонкою цівкою вливаємо окріп до ягід з цукром і лимоном, щоб скло не луснуло. Наливаємо до самих країв, щоб вона трохи виливалася.

Кришки кип’ятити у воді і закатуємо ними компот. Тепер перевертаємо банки догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо напій в темне прохолодне місце для зберігання. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним корисним компотом. Приємного апетиту!

Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму Компоти Ожина на зиму