Відмінною заготівлею буде у вас сире варення з малини з лимоном, який додасть йому аромат цитрусових, свою кислинку і більш яскравий колір, та й до того ж буде не тільки смачним десертом, але і ліками при застудних захворюваннях. Лимонна кислота збільшує термін зберігання такого варення без втрати його корисних властивостей. Таке варення можна використовувати як начинку для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малини з лимоном і цукром без варіння на зиму? Малину ретельно переберіть, видаляючи чашолистки і пошкоджені ягоди. Мити ягоду небажано, але можна обполоснути холодною водою на друшляку. Підготовлені ягоди помістити в глибоку посуд, і засипте її вказаним у рецепті кількістю цукру.

Потім розімніть ягоди з цукром за допомогою ложки або картопляної товкачика, але не блендером, адже потрібно тільки, щоб малина дала свій сік. Потім цю масу залиште на 1 годину при домашньої температурі.

Лимон ошпарьте крутим окропом, промийте, видаліть шкірку, кісточки і білі прошарки. Потім подрібніть його через м’ясорубку з дрібною решіткою або в чаші блендера.

Лимонну масу перекладіть до малині, перемішайте і залиште на 5 годин, щоб цукор повністю розчинився.

За цей час варення кілька разів ложкою перемішайте.

Банки для заготівлі вимийте з харчовою содою і стерилізуйте сухим методом. Прокип’ятіть кришки закаточні. Через 5 годин малиново-лимонну масу розкладіть по стерильним банкам і відразу щільно закупорьте кришками. Цю заготовку зберігайте в холодильнику, можна навіть в мороз на балконі.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Малина без варіння на зиму Малина на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму