Варення з цієї ягоди анітрохи не поступається за своїми властивостями полуничній або малинового варення. Лимон додасть йому цитрусовий аромат і кислинку і дозволить варення краще зберегтися. Варення можна варити одноразово, тоді воно буде негустим, але ягідки збережуться цілими. Можна зробити 2-3 варіння з перервою, тоді у вас вийде густий десерт.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ожина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з ожини з лимоном легко! У каструлі для варіння варення зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру.

Лимон добре промийте, зніміть цедру і відіжміть сік.

Ожину переберіть від дрібного сміття і видаліть плодоніжки. Ягоди акуратно промийте і покладіть в киплячий цукровий сироп.

Варіть варення на сильному вогні протягом 5-7 хвилин. В цей час буде багато пінки на поверхні, тому її швидко прибирайте ложкою. Через 5-7 хвилин в варення перекладіть лимонну цедру і влийте лимонний сік. Варення перемішайте, поваріть ще пару хвилин і вимкніть вогонь. Залишки піни з поверхні варення видаліть паперовим рушником. За бажанням можете ще 2 рази повторити варіння з перервою на охолодження, тоді варення буде більш густим.

Гаряче варення розлийте по стерильним баночках і відразу закатайте. Банки переверніть догори дном і на ніч накрийте теплим пледом.

Ваш десерт з цілими ягідками ожини і лимонним ароматом готовий.

Приємного чаювання!

Варення Варення з ожини Ожина на зиму