Варення з кабачків і ананасів можна назвати воістину ідеальним десертом. Адже всі інгредієнти, які використовуються в процесі його приготування, відрізняються низьким вмістом калорій. А для десертів це нечувана розкіш! Не можна не відзначити, що таке варення можна не тільки подавати в якості самостійного десерту. Ця ароматна фруктова маса стане ідеальною начинкою для різних видів випічки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Ананас консервований – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з кабачків з ананасом легко! Для початку займемося підготовкою кабачків. Промиваємо, очищаємо від шкірки, потім розрізаємо його на дві частини. Наступний крок – видаляємо з насіння кабачка. Для зручності скористайтесь ложкою. Після цього наріжте овоч кубиками середнього розміру.

Далі переходимо до цитрусових. Їх необхідно ретельно промити і, не очищаючи від цедри, нарізати дрібним кубиком. Не забудьте з фруктів видалити кісточки.

Розкриваємо банку з консервованими ананасами. Беремо окрему каструлю і виливаємо в неї сироп з банки. Доводимо його до кипіння. Наступний крок – у киплячий сироп висипаємо цукор.

після того, як цукор в сиропі розчиниться, відправляємо в каструлю нарізаний кабачок. Доводимо отриману масу до кипіння. Після того, як вона закипить, кладемо в каструлю подрібнені цитрусові та нарізаний шматочками ананаса.

Варимо нашу фруктову масу 50 хвилин. У процесі варіння не забувайте помішувати вміст каструлі. Коли буде готове варення, розлийте його в стерильні банки, загорніть кришками. Після охолодження варення в банках відправте заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму Консервовані кабачки