Яскраве грушеве варення – це красиве і смачне ласощі. Ароматна заготівля ідеально доповнить ваш стіл за сімейним чаюванням.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Ванілін – за бажанням

Процес приготування:

Готувати прозоре бурштинове варення з груш на зиму легко! Промиваємо груші під водою. Нарізаємо їх тонкими часточками, акуратно видаливши серцевину. Шкірку можна не знімати.

Підготовлені шматочки пропускаємо через м’ясорубку. Повинно вийти грушеве пюре.

Пюре засипаємо цукром, додаємо лимонну кислоту і ванілін за смаком. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і далі проварюємо протягом 50 хвилин на повільному вогні.

Стерилізуємо банку і кришку будь-яким зручним способом. Переливаємо гаряче варення і закриваємо. Залишаємо остигати, а після можна переносити на зберігання.

Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів