Приголомшливе ласощі з шматочків яблук і цілими ягодами густим робить агар-агар. Корисне, ароматне і практично мармеладное варення дуже сподобається дітям.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Ожина – 1 кг
  • Яблука (кислі) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Агар-агар – 3 ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з ожини з яблуками. Переберіть ожину від сміття і видаліть у неї плодоніжки. Перекладіть ягоду в сито і ретельно промийте під проточною водою. Викладіть ягоду на паперові рушники і трохи просушіть.

Яблука промийте, видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками. Агар з’єднайте з водою і розмішайте.

Яблука і ягоди складіть у каструлю і всипте цукор. Залиште на 2 години в прохолодному місці.

Поставте каструлю на вогонь, закип’ятити, розмішайте і вимкніть. Приберіть з поверхні піну і залиште варення охолонути.

Поставте варення знову на вогонь, доведіть до кипіння, додайте агар-агар і поваріть на невеликому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи. Відразу розливайте заготовку по стерильним банкам і закупорюйте. Залиште до абсолютного охолодження в кімнаті, накривши рушником.

Приємного апетиту!

Варення Варення з ожини Ожина на зиму