З груш з пектином можна приготувати хороший джем для прошарку тортів або тостів. Для випічки джем з пектином не використовують, так як він втрачає желюючий властивості. Щоб таке варення вийшло якісним, важливо взяти зрілі соковиті, не «ватяні» груші, варити варення з пектином не більше 3 хвилин і строго слідувати інструкції на упаковці згущувача. До варенню додається лимон, щоб поліпшити желирующее дія цього згущувача.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Пектин – 15 гр.
  • Ваніль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати грушеве варення з пектином? Груші добре помийте теплою водою. Потім очистіть їх від шкірки і видаліть коробочки з насінням.

Нарізані груші покладіть в посуд для варіння варення, засипте вказаним у рецепті кількістю цукру і залиште на ніч, щоб груша дала свій сік.

Вранці можете варити варення. Лимон вимити, зніміть дрібної теркою цедру і відіжміть сік.

Посуд з грушею поставте на невеликий вогонь. Перекладіть до груші лимонну цедру, перелийте сік лимона і додайте за смаком ваніль. Варення перемішайте і поваріть протягом 10 хвилин.

Пакетик пектину (10 г) перемішайте з двома ложками цукру.

Цю суміш пересипте в варення, розмішайте і поваріть 3 хвилини, не більше. Потім вимкніть вогонь. Гаряче варення розкладіть в невеликі заздалегідь простерилізовані банки і закрийте їх кришками.

Варення з пектином остудіть. Воно придбає густу консистенцію тільки через 5-6 годин. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму