В даному рецепті використовуються такі трави, як м’ята і меліса. Вони віддають в сироп свій свіжий смак та седативні засоби. Лимон надає квітковим пелюсткам кислуватий смак, який пом’якшується присутністю цукру.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • М’ята свіжа – 20 гр.
  • Меліса – 20 гр.
  • Пелюстки троянд – 250 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з пелюсток троянд з м’ятою, необхідно лимон вимити в гарячій воді з милом і щіткою, обдати окропом. Зелень помити в холодній воді, обсушити.

Обірвати пелюстки у троянд, скласти в каструлю.

Туди ж відправити листя і стебла м’яти і меліси. Їх бажано порізати на 2-3 частини. Покласти в каструлю половину лимона.

Додати цукровий пісок.

Влити холодну воду. Все перемішати, потім поставити на вогонь.

Після закипання варити варення на повільному вогні 10-15 хв. Ложкою дістати ласощі стебла м’яти і меліси разом з листям, лимон. Пелюстки кип’ятити в сиропі ще 5 хв

варення Розлити по банках, щоб воно не стосувалося кришок. Банки і кришки повинні бути вимиті та простерилізовані. Остудити заготівлю догори дном під ковдрою і винести в підвал. Там воно може зберігатися до 1 року.

Приємного апетиту!

Варення з пелюсток троянд