В даному рецепті використовуються такі трави, як м’ята і меліса. Вони віддають в сироп свій свіжий смак та седативні засоби. Лимон надає квітковим пелюсткам кислуватий смак, який пом’якшується присутністю цукру.
Інгредієнти: на 1 порц.
- М’ята свіжа – 20 гр.
- Меліса – 20 гр.
- Пелюстки троянд – 250 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з пелюсток троянд з м’ятою, необхідно лимон вимити в гарячій воді з милом і щіткою, обдати окропом. Зелень помити в холодній воді, обсушити.
Обірвати пелюстки у троянд, скласти в каструлю.
Туди ж відправити листя і стебла м’яти і меліси. Їх бажано порізати на 2-3 частини. Покласти в каструлю половину лимона.
Додати цукровий пісок.
Влити холодну воду. Все перемішати, потім поставити на вогонь.
Після закипання варити варення на повільному вогні 10-15 хв. Ложкою дістати ласощі стебла м’яти і меліси разом з листям, лимон. Пелюстки кип’ятити в сиропі ще 5 хв
варення Розлити по банках, щоб воно не стосувалося кришок. Банки і кришки повинні бути вимиті та простерилізовані. Остудити заготівлю догори дном під ковдрою і винести в підвал. Там воно може зберігатися до 1 року.
Приємного апетиту!
Варення з пелюсток троянд