Пропоную приготувати просте, але в той же час незвичайне і цікаве варення з пелюсток троянд без варіння. Рецептом цього мене навчила моя мама, у нас на дачі завжди було багато троянд, і вона готувала таке ласощі. І з тих пір я готую це ароматне варення, але тільки з тих пелюсток троянд, які ростуть у нас на ділянці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Пелюстки троянд – 300 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з пелюсток троянд без варіння? Для початку зріжте квіти троянд на своїй ділянці. З покупних троянд я б не ризикнула готувати таке варення. Потрібно бути впевненим в тому, що троянди нічим не оброблялися, так як пелюстки не миють перед приготуванням.

Акуратно відокремте пелюстки від квіток і викладіть на сито. Через сито просеется сміття і комахи, якщо раптом потрапили в квіти. Таку процедуру проробіть з усіма пелюстками.

Пелюстки перекладіть в глибоку ємність. Засипте необхідною кількістю цукрового піску.

Руками розітріть пелюстки з цукровим піском, щоб виділився квітковий сік. Лимон ретельно вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік з половини лимона. Додайте до перетертим пелюсткам троянд і перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску.

Невеликі банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Акуратно розкладіть варення по стерильним банкам і закрутіть закручуються кришками.

Банки з незвичайним варенням з пелюстків троянд зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці. Залишки ароматного варення відразу ж спробуйте зі свежезаваренним чаєм. Обов’язково приготуйте цей десерт.

Приємного насолоди!

Варення Варення з пелюсток троянд