Бурштинове варення з цільних сибірських яблук – це один з найкрасивіших, ароматних і смачних десертів, який тільки можна приготувати своїми руками в домашніх умовах. На відміну від заготовок із звичайних яблук, дрібні плоди не потрібно очищати і виймати серцевину, а це колосально економить час.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 125 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з райських яблучок на зиму, райські яблучка промиваємо, прибираємо листочки і обсушуємо, виклавши на тканину або за допомогою паперових рушників. Проколюємо біля основи шпажкою або зубочисткою, а якщо нічого цього немає, то підійде і звичайна вилка.

В тазу або каструлі, змішуємо воду і цукровий пісок, доводимо до кипіння і постійно помішуємо, до повного розчинення кристалів, знімаємо з вогню. В отриманий сироп висипаємо фрукти і залишаємо на 10-12 годин, а краще на ніч.

Після закінчення часу, знову запалюємо вогонь і варимо 5-7 хвилин після закипання. Знову залишаємо плоди просочуватися на 8-10 годин.

Через добу, наше напівготове варення вже придбає бурштиновий колір, а самі ранетки стануть практично прозорими.

Саме час уварити сироп: відправляємо каструлю на плиту втретє і варимо ще близько 10-15 хвилин, активно помішуючи.

Готове вариво розливаємо по чистим банкам (стерилізувати не обов’язково, досить обдати окропом і обсушити) і закатуємо. Накриваємо ковдрою на добу і потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Варенье