Популярне смородинове варення можна приготувати легко і швидко. Спробуйте рецепт за принципом «11 склянок». Готове ласощі можна додавати в каші, випічку або просто подавати до чаю.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 11 ст.
- Цукор-пісок – 8 ст.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини 11 склянок просто! Варимо сироп. Воду змішуємо з чотирма склянками цукру і ставимо на вогонь. Варимо до повного розчинення цукру. Це займе близько 7-10 хвилин.
Перебираємо і промиваємо чорну смородину. Відкидаємо на друшляк. Давати ягід повністю висохнути не обов’язково.
Закидаємо ягоди в гарячий сироп, злегка помішуємо.
Варимо до кипіння, а потім ще близько 5 хвилин. Не забуваємо знімати пінку. В кінці засипаємо чотири склянки цукру, перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
Густе ягідне варення готове! Можна розливати в стерилізовані банки.
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варенье