Чарівне варення з цілих яблук не тільки красиво і незвично з вигляду, але ще і дуже ароматне і ніжне, причому настільки, що сама розчиняється в роті за лічені секунди. До того ж, приготування спрощується завдяки тому, що фрукти не потрібно очищати не те, що від шкірки, навіть хвостики краще залишити на місці!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 2 ст.
  • Кориця – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з райських яблучок з хвостиками, прозоре, плоди необхідно перебрати і залишити тільки ідеальні, без будь-яких слідів гниття і паразитів. Промиваємо і проколюємо у заснування і по периметру зубочисткою або шпажкою для того, щоб у процесі теплової обробки, шкурка не потріскалася.

У воду додаємо цукровий пісок і відправляємо на плиту, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння.

В отриманий сироп висипаємо ранетки і залишаємо просочуватися не менш ніж на 3 години.

Після просочення фрукти повертаємо на вогонь, додаємо кілька паличок кориці і варимо 5-8 хвилин після закипання. Потім даємо яблук повністю охолонути і повторюємо процедуру, потрібно це для красивого бурштинового кольору.

Готове варення розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!

Варенье