У кожної господині є список своїх перевірених рецептів, які ніколи не підводили, і я пропоную доповнити свою кулінарну книгу. Безпрограшний варіант заготівлі на зиму – солодкий і ароматний конфітюр з сибірських яблук, який варто приготувати.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати конфітюр з ранеток на зиму просто! Яблука ретельно промиваємо, видаляємо пошкоджені ділянки і очищаємо від шкірки. Обов’язково вирізаємо серцевину разом з насінням, нам потрібно тільки м’якоть.

Ранетки нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в чашу мультиварки, додаємо склянку фільтрованої води. Включаємо програму «Випічка» на 30 хвилин.

За півгодини плоди стануть настільки м’якими, що ми з легкістю перетворимо їх на пюре, з допомогою звичайної дерев’яної товкачика для картопляного пюре.

В отримане пюре, додаємо півкілограма цукрового піску, перемішуємо і вмикаємо той же режим, проте, тепер на таймері виставляємо 60 хвилин.

протягом години, конфітюр потрібно постійно перевіряти і помішувати, так як час приготування може змінюватись в залежності від потужності і моделі мультиварки. Як тільки маса стане темного, бурштинового кольору і загусне – пора вимикати. За кілька хвилин до готовності вливаємо кілька ложок лимонного соку і активно перемішуємо.

Готову солодкість розливаємо по чистим і стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Зберігати заготівлю найкраще в підвалі або льосі. Термін «придатності» близько року. Приємного апетиту!

Варенье Джеми