Нарізані ранетки відправляються в цукровий сироп і готуються в ньому в три підходи. Гаряче варення розкладається по простерилизованным банкам і закочується. Воно повинно вийде гарного бурштинового кольору і дуже смачним.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Вода – 1.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з ранеток часточками на зиму? Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Потім відрізаємо хвостики у них і нарізаємо часточками. Також видаляємо насіння.
В глибоку каструлю засипаємо половину цукрового піску, додаємо до нього ванільний цукор і заливаємо все питною водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин, поки весь цукор не розчиниться. Знімаємо каструлю з плити.
Відправляємо в готовий цукровий сироп нарізані ранетки і залишаємо їх у такому стані приблизно на півгодини, щоб вони добре просочилися.
Через це час повертаємо каструлю на вогонь, висипаємо залишився цукровий пісок і варимо на повільному вогні, поки сироп не почне булькати. Прибираємо варення з плити і даємо постояти ще 15 хвилин.
Знову доводимо до кипіння на середньому вогні, прибираємо утворену піну і вимикаємо вогонь.
Гаряче варення розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам. Даємо йому трохи охолонути, після чого щільно закручуємо банки кришками.
Прибираємо банки в придатне для зберігання місце, дістаємо взимку і використовуємо варення в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм.
Приємного аппетита!
Варенье