Якщо дуже хочеться полуничного варення, а заготовок ви не зробили або вони вже закінчилися, ситуацію цілком можна виправити, приготувавши варення з замороженої полуниці. За смаком і ароматом вона нічим не поступатиметься оригіналу і завжди прийде на допомогу при такій, здавалося б, нездійсненним завдання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Лимонна кислота – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з замороженої полуниці легко! Полуницю дістати з морозильної камери, розморозити.

Розморожену полуницю скласти в каструлю, засипати її цукром.

Додати лимонну кислоту, ретельно все перемішати.

Поставити каструлю з ягодами на вогонь, довести до кипіння. Варити 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи масу і знімаючи з неї піну.

Банки для варення стерилізувати, кришки область окропом.

Розлити готове варення з замороженої полуниці по банках, закатати їх.

Банки укутати ковдрою, дати охолонути. Зберігати варення в прохолодному темному місці до запитання. Обов’язково залишите собі трохи на пробу! Це незрівнянно!

Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з лимоном Варенье Заготовки з полуниць на зиму