Дрібноплідні пізні яблука відмінно піддаються консервування в цілому вигляді, так чому б цим не скористатися? Вашій увазі представляю оригінальний рецепт, який відрізняється не тільки своїм зовнішнім виглядом, але так само і смаковими характеристиками.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки (очищені) – 2.4 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати ранетки в цукровому сиропі на зиму, фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо.

Видаляємо хвостики знизу і підрізаємо плодоніжку до потрібного нам розміру.

Приготуємо сироп (на 1 літр яблук – 1 кілограм цукру): змішуємо цукор з водою в тазу або каструлі відповідного розміру. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.

У вируючий сироп висипаємо яблука і акуратно перемішуємо. Варіння продовжуємо 7-8 хвилин і залишаємо до повного охолодження.

Через 8-10 годин, відправляємо на плиту повторно, на 40 хвилин. Перемішувати потрібно, але робити це слід дуже обережно, щоб не пошкодити ранетки.

Наше варення готове, саме час розлити по стерильним банкам і закатати. Приємного апетиту!

Варенье