Рецепти з райських яблучок ніколи не підведуть, адже вони відрізняються своїм неповторно-солодким смаком, а ще й у поєднанні з грушею – ідеально до чаю! Рецепт дуже простий, і приготування займе менше години.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток і груші разом на зиму просто! Яблука промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до м’якості (готовність легко перевірити за допомогою зубочистки або шпажки). Якщо ранетки дрібні – варимо цілком, великі краще розрізати навпіл.

Груші також ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібним кубиком.

Воду від яблук зливаємо в окремий посуд і до неї додаємо нарізану грушу разом з цукром.

М’які плоди яблук перетираємо через сито і додаємо до солодкої груші.

масу гарненько перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин періодично помішуючи.

Готове варення розкладаємо по простерилизованным банкам і закручуємо. Після охолодження прибираємо на поличку в темне місце. Приємного апетиту!

Варення Варення з груш на зиму