Нарізані яблука засипають цукром і залишають на п’ять годин. Потім каструлю ставлять на вогонь і до ранеткам додається ванілін і лимонна кислота. Варення з ранеток вариться за п’ять хвилин у три підходу і виходить дуже смачним.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати Варення з ранеток п’ятихвилинка. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Вирізаємо серцевини, плодоніжки і розрізаємо ранетки часточками.
Відправляємо яблука в глибоку посуд, в якій будемо варити варення, і засипаємо їх цукровим піском. Даємо постояти таким чином 4-5 годин, щоб ранетки почали виділяти сік.
Ставимо каструлю нагріватися на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні. Додаємо ванілін, лимонну кислоту і варимо протягом 5 хвилин. Далі знімаємо каструлю з плити і даємо варенню постояти 5-6 годин до повного охолодження.
Повторюємо попередній крок ще раз і залишаємо на 4-5 годин, щоб яблука просочилися сиропом. Варимо варення таким же чином третій раз і одразу розливаємо його по простерилизованным банкам. Щільно закручуємо кришками і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо варення при кімнатній температурі, відкриваємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варенье