Варення з білої черешні відрізняється більшою насолодою порівняно з варенням з її червоного побратима. Цей десерт завдяки своїм властивостям можна використовувати в якості начинки для випічки млинців, а також як самостійне ласощі. Для того, щоб звести час приготування такого варення до мінімуму, скористайтесь розумною помічницею – мультиварка.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Черешня біла – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Волоський горіх – 2 жмені
  • Лимон – 2 шт.
  • Кардамон – 0.5 шт.
  • Масло – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з білої черешні в мультиварці просто! Для початку займемося підготовкою черешні. Її необхідно перебрати від гілочок і листочків, потім ретельно вимити. Якщо ви сумніваєтеся, чи є в черешні комахи, затейте ягоди водою і додайте туди трохи харчової соди. Через 10 хвилин всі комахи, якщо таке є, виявляться на поверхні.

Наступний крок – готуємо сироп. Для цього в каструлю, заливаємо воду. Після того, як вона закипить, додаємо туди цукор, кардамон, ванілін. Все ретельно перемішуємо і варимо протягом п’яти хвилин.

Викладаємо черешню в чашу мультиварки, заливаємо сиропом і включаємо режим «Гасіння». Після того, як варення буде готовий, додайте в нього лимонний сік і подрібнені волоські горіхи.

Варення з жовтої черешні Варення з черешні з волоським орехом Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варенье