Помиті яблука відправляються в цукровий сироп з лимонною кислотою і варяться в три підходи по 10-15 хвилин. Гаряче варення розливають по банках і закручується кришками. Воно виходить бурштинового кольору і дуже смачне.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 ст.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з ранеток з хвостиками на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і протикаємо зубочисткою біля самої основи.
В глибоку каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо його склянкою питної води і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Додаємо дрібку лимонної кислоти. Повинна утворюватися піна.
Відправляємо в отриманий цукровий сироп яблука, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і даємо варенню повністю охолонути. Перемішувати його не треба, щоб яблука залишилися цілими.
Повторюємо попередній крок ще два рази. На третій підхід можна готувати варення довше, якщо хочеться, щоб воно вийшло густіше.
Розливаємо ще гаряче варення з ранеток, за заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо кришками.
Даємо вмісту повністю охолонути, після чого відправляємо на зберігання в сухе місце. Дістаємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варенье