Смачне варення з яскраво вираженим ароматом лісових ягід і літнім настроєм – це, звичайно ж, варення з малини з суницею. Якщо вам вдалося зібрати трохи ягід, то варто зварити хоча б одну невелику баночку варення до зими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина – 2 кг
  • Суниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2,5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з малини і суниці. Переберіть малину і очистіть її від сміття. Покладіть ягідки в каструлю, розімніть ложкою і проварити під кришкою близько п’ятнадцяти хвилин.

Малину протерти через сито, щоб у вас вийшло однорідне пюре. Протирайте дуже ретельно, щоб у ситі залишився тільки пропущений сміття і кісточки.

В миску з малиновим пюре покласти промиту, перебрану суничку. Потім додайте в ємність цукровий пісок, акуратно перемішайте суміш. Цукор повинен рівномірно змішатися малиновим пюре. Миску з варенням поставте на вогонь і варіть близько півгодини, акуратно помішуючи і прибираючи піну.

Готове варення розкласти по невеликим сухим стерильним баночках, а потім закрутіть банки стерильними кришками. Коли варення повністю охолоне, приберіть його на зберігання в темне місце.

Варення з земляники Варення з малини Варенье Малина на зиму