Варення з чорної смородини і ревеню має характерний кислуватий смак. Це відмінне поєднання звичних садових ягід і шматочків стебел. Якщо не хочеться відчувати шматки ревеню в варення, стебла потрібно нашаткувати як можна тонше.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Ревінь – 0,5 кг
- чорна Смородина – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з ревеню і смородини? Зібрати стебла ревеню без листя, вимити і просушити.
Зняти зі стебел шкірку і нарізати їх на шматочки по 1 см завдовжки.
Всипати в стебла половину цукрового піску, перемішати і прибрати в холодильник на 11-12 годин, щоб виділився сік.
Чорну смородину перебрати, зняти ягоди з гілочок. Ягоди помити, відкинути на друшляк. Всипати другу половину цукру в смородину, попередньо відклавши 2 ст. л. цукрового піску окремо. Перемішати смородину з цукром і також прибрати в холодильник. Після закінчення зазначеного часу змішати ревінь з чорною смородиною. Поставити на мінімальний вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з плити і остудити протягом 2 годин. Змішати пектин і 2 ст. л. цукрового піску, перемішати. Остигле варення поставити на вогонь, довести до кипіння. Всипати тонкою цівкою пектин з цукром, постійно заважаючи. Варити ще 4 хв
Зняти варення з плити і швидко розфасувати по стерильним банкам. Закатати, перевернути догори дном під теплою шаллю і дати повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Варення з ревеню Варення з чорної смородини склянками Желеподібне варення з чорної смородини Страви з ревеню Чорна смородина на зиму