За пропонованим рецептом ви можете приготувати желе з чорної смородини без варіння. Ягідний сік лише нагрівається на плиті, щоб розчинився цукор. Смородинове желе зберігається в холодильнику, воно при зберіганні стає більш густим. Готуємо без желатину.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати желе з чорної смородини без варіння. Ягоди чорної смородини відокремте від гілочок, промийте проточною водою і на 2 години розкладіть на кухонному рушник, щоб вони висохли.

Сухі ягоди подрібніть в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.

Подрібнену смородину відкиньте на сито для відділення соку від макухи.

Можете для максимального відділення соку використовувати складену в кілька шарів марлю або шматочок капронової фіранки.

Ягоди помістіть в тканину, надіньте гумову рукавичку і добре відіжміть весь сік.

В отриманий сік насипте розраховане кількість цукру.

Ємність з соком поставте на плиту на невеликий вогонь і, постійно помішуючи ложкою, нагрівайте ягідну масу до повного розчинення цукру. Потім вимкніть вогонь і дайте масі деякий час постояти.

Приготоване желе розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте кришками. Охолодіть баночки з цим десертом і потім поставте на зберігання в холодильник.

Приємного чаювання!

Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Желе з чорної смородини Желе на зиму Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина на зиму