Мало хто чув про такому екзотичному способі заготівлі щавлю на зиму, але повірте, це неймовірно смачне варення. Солодке ласощі з щавлю відмінно підходить для начинки пирогів, особливо відкритих. Робити цю заготовку можна з весни по осінь, коли росте щавель. Спробуйте!


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Щавель – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 0,4 кг
  • Вода – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з щавлю на зиму, зберіть і промийте свіжий щавель, обсушіть його за допомогою рушника або відкиньте на друшляк. Відміряйте необхідну кількість цукру.

Наріжте щавель, помістіть його в сотейник або миску, всипте цукровий пісок.

Долийте воду в ємність і поставте на вогонь.

Після того, як щавель почне кипіти, зменшіть вогонь і варіть близько п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Можна уварювати варення довше, якщо потрібна густота для начинки пирогів.

Готове варення розкласти по невеликих баночках, попередньо простерилізований їх. Банки закрутіть стерильними кришками, після чого переверніть баночки з варенням догори дном і остудіть в утеплювачі. Зберігайте в коморі або підвалі без доступу сонячних променів.

Варенье