Варення з шовковиці виходить дуже густим і тягучим. Воно має оригінальний, насичений смак, який трохи нагадує кавун і цикорій. Таке варення можна використовувати в якості начинки для кексів, тістечок чи вафель. Страви від цього стануть тільки апетитніше!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Шовковиця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Лимонна цедра – 0.5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з шовковиці на зиму. Промиваємо ягоди шовковиці в друшляку і даємо воді повністю стекти.

Після цього подрібнюємо ягоди в пюре за допомогою блендера.

Лимонну цедру натираємо на дрібній тертці і додаємо її в шовковицю, а також засипаємо цукор.

Ставимо масу на плиту і доводимо її до кипіння, даємо їй поваритися ще 5 хв. Знімаємо з вогню і протираємо через ситечко.

Додаємо в прочищенную масу лимонний сік і знову ставимо на вогонь. Після кипіння, варимо ще 5 хв. Розливаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення Варення з шовковиці