Груші – досить соковиті та солодкі плоди, їх них виходить смачне і насичене варення навіть без додавання цукру. Така домашня заготовка виявиться ще і більш корисною.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Стевія – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати грушеве варення без цукру на зиму? Промиваємо груші під водою, витягаємо з них серцевину.

Залишилися плоди нарізаємо невеликими кубиками. Окремо подрібнюємо дві таблетки стевії.

Подрібнені груші поміщаємо в каструлю, до них додаємо стевію, лимонний сік і мед. Акуратно перемішуємо і даємо настоятися близько 1 години.

Після каструлю ставимо на плиту, очікуємо і після закипання варимо 20 хвилин. В цей час варення необхідно помішувати, щоб уникнути підгоряння.

Готово! Гаряче ласощі можна перекладати в стерилізовану банку, закручувати кришкою і відправляти на зберігання.

Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму