Ароматне, з легкою кислинкою, сливове варення люблять, напевно, всі. Але мало хто знає про ще більш смачною різновиди цього ласощі – варення із слив і апельсина. Відмінне гармонійне поєднання, здавалося б, різних смаків робить це варення особливим, оригінальним і по-своєму унікальним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Слива синя – 500 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – 5 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з слив і апельсина? Підготувати всі необхідні інгредієнти для варення із слив і апельсина.

Сливи помити, просушити, витягти з них кісточки. У каструлю викласти підготовлені сливи, засипати 250 г цукру. Апельсини помити, просушити, з шкіркою порізати на невеликі шматочки, видалити кісточки, перекласти апельсини до сливам. Яблука помити, просушити, вийняти серцевину, нарізати м’якоть з шкіркою на дрібні шматочки, відправити яблука до решти фруктів. Додати в каструлю з фруктами мелену корицю. Засипати залишилися 250 г цукру, перемішати.

Поставити каструлю з підготовленою фруктовою масою на вогонь, довести до кипіння.

Після закипання варити варення годину, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Дати варенню повністю охолонути, потім знову поставити варення на вогонь і варити годину. Готове варення розлити по заздалегідь постерилизованным банкам, закатати. Дати варення зі слив з апельсином охолонути. Зберігати його в холодильнику. Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення зі слив з корицею Варення зі сливи без кісточок Варення із слив і яблук Сливи на зиму