Варення з шовковиці – це приголомшливий десерт, який володіє лікувальними властивостями: зміцнює імунітет, знімає нервову напругу, покращує сон. Чашка гарячого чаю з парою ложечками варення з шовковиці заспокоїть вас після важкого робочого дня і піднімуть настрій.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шовковиця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з шовковиці в мультиварці? Перед приготуванням варення відбираємо стиглу шовковицю, так як недозрілі ягоди шовковиці дуже тверді і вимагають тривалого приготування. Ягоди промиваємо в друшляку і залишаємо на 10 хвилин, щоб стекла вода.

Ягоди викладаємо в чашу мультиварки і засипаємо цукром. На мультиварці виставляємо режим «Гасіння» на 60 хвилин і натискаємо кнопку «Старт». Поки варення буде готуватися, ми займемося підготовкою банок. Промиваємо їх питною содою і добре споліскують водою. Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, на каструлю кладемо насадку для стерилізації банок. Кожну банку стерилізуємо над парою протягом 3-5 хвилин. Потім знімаємо і даємо банкам трохи охолонути.

Після звукового сигналу вимикаємо мультиварку, відкриваємо кришку. Варення повністю готове. Трохи варення наливаємо у піалу для дегустації. Готове варення розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Банки з варенням перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Готове варення з шовковиці має насичений колір, трохи густу консистенцію і приємний смак. Приємного апетиту!

Варення Варення з шовковиці