Для тих, хто не байдужий до желейным ласощам, пропонується приготувати варення з груш з додаванням желатину. Він робить варення густим і надає бархатисту текстуру. Цей десерт готується швидко, містить трохи цукру і відповідно калорій, а також може довго зберігатися. Желатин береться або швидкорозчинний, або звичайний порошковий. Готуємо варення у вигляді джему.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Вода (для желатину) – 70 мл
  • Вода (для варіння) – 100 мл
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з груш з желатином на зиму просто! Груші добре промийте, видаліть у них шкірку і насіннєві коробочки і наріжте фрукти на невеликі кубики.

Нарізану грушу перекладіть в посуд для варіння варення, долийте до них потрібну кількість чистої води і поваріть на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

За цей час груша розвариться. Заглибним блендером або через сито подрібніть зварену грушу до стану однорідного пюре.

Лимон добре помийте і розріжте на половинки. З лимона дрібної теркою зніміть цедру і відіжміть сік.

Розраховане кількість желатину в окремій мисочці залийте холодною водою і залиште для набухання.

приготоване пюре з груш насипте вказане в рецепті кількість цукру, перекладіть лимонні цедру і сік, перемішайте і поваріть на маленькому вогні ще 10 хвилин.

Потім перекладіть в варення набряклий желатин, перемішайте, щоб він повністю розчинився, і вимкніть вогонь.

Приготоване варення з груш з желатином расфасуйте в невеликі стерильні баночки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть у прохолодне місце зберігання.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів